Slovensko društvo za proučevanje in varstvo netopirjev

NETOPIROFON

NETOPIROFON

 

Našel sem netopirja,

kaj naj storim?

068 650 090

NETOPIR LETA

NETOPIR LETA

 

BatLife Europe je

za netopirja let 2022 in 2023

izbrala rjavega uhatega netopirja.

MNN

MNN

 

Mednarodna noč netopirjev

 se odvija vsako leto

v več kot 30 državah.

Smo nevladna organizacija, ki združuje vse, ki jih zanimajo netopirji in njihova ohranitev. Izobražujemo. Raziskujemo. Varujemo.

 

Preberi več

Društvene novice

Preberite, kaj se je v društvu zanimivega dogajalo.

Nad varstvo »špičmišev« z 800 kg gvana

Nad varstvo »špičmišev« z 800 kg gvana

Nad varstvo "špičmišev" z 800 kilogrami gvana Sobota, 12. novembra 2022, je bila rezervirana za varstvo »špičmišev« oz. belokranjskih netopirjev. Pet članov društva se je namreč že zgodaj zjutraj odpravilo preko Gorjancev v kraj Trnovec pri Metliki. Naš cilj je bila...

Jesenski pregledi netopirnic v Ljubljani navdušili

Jesenski pregledi netopirnic v Ljubljani navdušili

Jesenski pregledi netopirnic v Ljubljani navdušili V letu 2022 že sedmo leto zapored poteka projekt Netopirji – skrivnostni Ljubljančani, ki se odvija v Mestni občini Ljubljana. Tekom projekta člani Slovenskega društva za proučevanje in varstvo netopirjev izvajamo...

Mednarodna noč netopirjev 2022!

Mednarodna noč netopirjev 2022!

Mednarodna noč netopirjev 2022! Za ohranjanje netopirjev lahko naredimo veliko, če se o njih bolje podučimo. Z dogodki, ki jih pripravljamo v okviru Mednarodne noči netopirjev 2022 (MNN 2022), želimo  predstaviti te zanimive nočno aktivne sesalce, njihov način...

Prihajajoči dogodki

november 2022
PTSČPSN
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30     
« Okt   Dec »
Mrezenje_Tivoli

Projekti

NETOPIRJI – SKRIVNOSTNI LJUBLJANČANI 7

(februar – oktober 2022)

V Slovenskem društvu za proučevanje in varstvo netopirjev v letu 2022 izvajamo projekt Netopirji – skrivnostni Ljubljančani 7, ki ga finančno podpira Mestna občina Ljubljana.

V projektu nadaljujemo z aktivnostmi varstva, osveščanja in raziskovanja netopirjev v Mestni občini Ljubljana. Netopirji so zavarovane živali, ki so prav zaradi človeka pogosto preganjane ali izpostavljene uničenju zatočišč. V MOL smo do danes zabeležili kar 22 različnih vrst netopirjev. Da bi Ljubljančanom ponudili prave in zanimive informacije o netopirjih v mestu, bomo v projektu izobraževali in osveščali o pomenu in ogroženosti netopirjev. Raziskovali bomo tudi pestrost netopirjev znotraj občine. Z ohranitvenim ukrepom pa želimo zagotovili nova zatočišča – netopirnice – za netopirje. Vabljeni, da se nam pridružite!                  

Preberi več

NETOPIRJI V MESTU! OHRANIMO JIH

( leto 2022)

V Slovenskem društvu za proučevanje in varstvo netopirjev v letu 2022 izvajamo projekt Netopirji v mestu! Ohranimo jih, ki ga finančno podpira Mestna občina Maribor.

V projektu nadaljujemo z raznolikimi izobraževalnimi in ustvarjalnimi delavnicami, vodenimi večernimi sprehodi z ultrazvočnimi detektorji in mreženji. Dogodke spremlja tudi fotografska razstava, razstavljena na različnih lokacijah znotraj mariborske občine, ki s strokovnimi zapisi pod fotografijami omogoča izobraževanje o netopirjih.

Sodelujemo in povezujemo se s številnimi drugimi društvi in inštitucijami, ki v Sloveniji delujejo na področju naravovarstva.