SDPVN na Študentski areni 2006

17. - 19.10.2006

Silvia, Ana in Jana v akciji

Letos se je društvo prvič predstavilo na Študentski areni. Na stojnici, ki smo si jo delili z Umanotero, E-Forumom in Inštitutom Lutra, smo skušali na čim bolj zanimiv način predstaviti kdo smo, kaj počnemo in kje nas ljudje lahko najdejo. Na panoje smo nalepili fotografije netopirjev, ki so jih posneli člani našega društva. Predvajali smo posnete ultrazvočne klice netopirjev in tistim najbolj radovednim razložili kaj več o eholokaciji in netopirjih na splošno. Tisti, ki so ostali dalj časa pa so si lahko ogledali tudi PowerPoint prezentacijo "Netopirji so z nami".

Naša stojnica je bila zagotovo zmagovalna glede tega, koliko ljudi se je iz srca nasmejalo. Vsi, ki smo jih povabili, da "za hip postanejo netopir", so takoj planili v smeh. Še bolj se zagotovo smejijo sedaj tisti, ki so svoje fotografije že dobili po elektronski pošti.

Nekateri so se slikali sami

Vsak mimoidoči je pri nas dobil tudi promocijski ravnilček, ki poleg svoje osnovne funkcije ponuja še informacijo o tem, na koga se obrniti v primeru, če se sreča z netopirjem v stiski - na nas.

Za tiste najbolj radovedne pa so bili na voljo še "netopirji za sladokusce". Vsi so zelo pohvalili peka piškotov, saj so bili zares izvrstni (hvala Ana).

Tako kot pravo netopirsko gvano zelo dobro vpliva na lončnice, je čokoladno netopirsko gvano zelo dobro vplivalo na obiskovalce stojnice.

 

Zahvaljujemo se Ministrstvu za okolje in prostor, ki je stojnico financiralo.

Zahvaljujemo se tudi podjetju G-plast d.o.o., ki je sofinanciralo izdelavo promocijskih ravnilc.

 

 
aktualno.html