Sobotno jutro 18.10.2008 je bilo megleno. Nič kaj privlačno za izvajanje delavnice na Petkovškovem nabrežju v Ljubljani. Ob 11. uri smo bile bile članice društva jaz, Lea, Jana in Lena Marion iz podjetja Tisa pripavljenje, da prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane predstavimo kakšen pomen ima drevje v mestu tako za kvaliteto življenja ljudi, kot tudi za netopirje, ki si v odprtinah poiščejo zatočišče. Kmalu po 11. uri so se nam pridružile še Irena, Maja in Silvia ter…sooncee!

Na netopirnice so otroci narisali silhueto netopirja.

Za najmlajše smo pripravili pobarvanke na temo netopirjev in drevja, malo večji in odrasli pa so se lotili izdelovanja netopirnic. V treh urah smo, kolikor je trajala delavnica, smo jih izdelali 11. Vsako smo označili s številko in bo nameščena v Ljubljani.

Netopirnice so izdelovali fantje in punce. Pri vijačenju so seveda na pomoč priskočili malce večji fantje, med tem ko so ostali pripravljali dele netopirnic tako, da bodo netopirji imeli v njih lažji oprijem.

Delavnico smo izvedli skupaj s podjetjem Tisa d.o.o., ki v Ljubljani ureja drevnino. Tudi njim namreč ni vseeno, če morajo odstraniti kakšno staro drevo, ki lahko nudi domovanje ptičem in netopirjem. Vendar so včasih taki posegi neizbežni, če je drevo nevarno za okolico. Skupaj bomo torej narejene netopirnice namestili v Ljubljani. Sodelujoči na delavnicah bodo obveščeni kje netopirnica, ki so jo izdelali visi in bodo tako lahko spremljali ali ob mraku iz njih kaj izletava.

Najmlajši so barvali pobarvanke na temo dreves in netopirjev ter izrezovali netopirje.

Delavnico je sofinancirala Mestna občina Ljubljana.

Podjetju Tisa d.o.o. se zahvaljujemo za pripravljen les za netopirnice.

Poročala: Alenka Petrinjak