Od 21.6. do 6.7. 2013 se je v Mariboru odvijala  prireditev z imenom Festival Lent 2013. Čez dan se potekale številne delavnice in 3.7.2013 smo se v okviru društva odzvali povabilu Zveze prijateljev mladine Maribor, ki nam je v mestnem parku pripravila prostor za predstavitev društva.

Naš namen je bil predstaviti obiskovalcem festivala netopirje kot koristne živali in jim pojasniti, zakaj določeni strahovi pred temi živalmi niso utemeljeni. Najmlajši so se udeležili delavnic, kjer smo barvali, izrezovali in risali netopirje, starejši so reševali križanke in odrasli so pregledovali zloženke (z naslovi:  “NETOPIR – ne tič ne miš”“NETOPIR, potrebuješ pomoč?”,  »Netopirji – sosedi v stiski«Prebivalci Ljubljane so tudi drevesa in netopirji in druge), katere se v elektronski obliki nahajajo na naši spletni strani.

Medtem, ko smo najmlajšim podajali informacije o osnovni biologiji netopirjev, smo s starejšimi razbijali tabuje in se pogovarjali o varstvu in ogroženosti netopirjev, o netopirnicah in o trenutno odvijajočem se projektu Life + Življenje ponoči, ki teži k izboljšanju naravovarstvenega statusa in biotski raznovrstnosti nočnih živali, kot so netopirji in nočni metulji.

Kotnik Jasmina Kosor Nastja Kavčič Rožle